Tregtia e lirë globale nuk është menyra natyrore e gjërave, ndaj do perkujdesje dhe të mirembahet. Sophus Reinert dhe Dante Roscini diskutojnë për tregtinë përgjatë kohërave dhe atë që na mëson historia. Pyetje: Cilat modele dalin nga historia që mund të na ndihmojnë të kuptojmë më mirë se ku jemi sot? Sophus Reinert: Për shumë njerëz, globalizimi është teleologjik, diçka që domosdoshmërisht bëhet më e fortë në kohë dhe çon në një botë gjithnjë e

Beauty Expo, një event për ty!

Posted by Enis Zajmi on dhjetor 14, 2018
0
Category: Blog
Nga Misela Patrioti Bukuria është një e vërtetë që ju pëlqen të gjithëve, pa u munduar të deformohet apo të tjetërsohet. Bukuria fiton shumë kur bashkohet me estetikën, i përngjason një koncepti të pakufizuar, por që mund të të krijojë një gjendje shpirtërore të mrekullueshme. Filozofia e bukurisë është një teori e vlerave, një manifestim i vetëbesimit, i krenarisë. Stili që shpreh bukurinë është efikas, fuqia e tij është emocionale, është art. Sektori i bukurisë
Edicioni i dhjetë i raportit Globex – Tregu global i ekspozitave tregtare dhe organizimeve – Vlerësimi dhe parashikimi në 2022 Raporti Globex 2018 tregon se rritja e tregut të ekspozitave tregtare në 2017, erdhi si rezultat i rritjes së lartë të vazhdueshme nga tregjet në zhvillim, ndërkohë që tregjet e maturuara, vazhduan të tregtonin në një mjedis të përmirësuar makroekonomik. Kina ka forcuar vendin e dytë në tregun e ekspozitave tregtar mbas SHBA në sajë

Kalendari i Eventeve 2019

Posted by Enis Zajmi on dhjetor 7, 2018
0
Category: Blog
Të nderuar kolegë dhe bashkëpunëtorë, Kemi kënaqësinë t’ju njoftojmë mbi kalendarin e eventeve që Expocity Albania do të organizojë gjatë vitit 2019: Edicioni 2të Edicioni 2të, “Samiti i Diasporës”, në datën 1 Mars, 2019; Edicioni 2të, ”Panairi & Forumi Ndërkombëtar i Agrobinzesit dhe Agroteknikës 2019”, në datat 15-16 Mars 2019; Edicioni 4rt, “Tekno Hotel Expo 2019”, në datat 21-23 Mars 2019; Edicioni 3të, ”Panairi Ndërkombëtar i Turizmit Tirana 2019”, në datat 5-6 Prill 2019; Edicioni
Rezultatet përfundimtare të studimit të parë botëror mbi rëndësinë ekonomike të eventeve të biznesit ballë për ballë, u publikuan ne Nentor nga Këshilli i Industrisë të Eventeve (EIC), i cili autorizoi hulumtimin. Rëndësia ekonomike globale e ngjarjeve të biznesit u krye nga Oxford Economics në kuadrin e një bashkëpunimi fillestar midis EIC dhe partnerëve, IMEX, Hilton, Fondacioni MPI dhe Fondacioni për Arsim PCMA. Duke u zgjeruar me tej, mbi gjetjet paraprake të shpallura më 17