Kalendari i Eventeve 2020

6 Mujori i Parë

 1. Edicioni i 2-të, “Security & Safety Expo 2020”, 6-7 Shkurt;
 2. Edicioni i 2-të, “Panairi i Ndërtimit, Arkitekturës & Planifikimit Urban 2020”, 20-22 Shkurt;
 3. Edicioni i 5-të, “Tekno Hotel Expo 2020”, 27-29 Shkurt;
 4. HORECA Expo 2020, 4-6 Mars;
 5. Edicioni i 3-të, “AgroTech Expo 2020”, 13-14 Mars;
 6. Edicioni i 4-t, “Panairi Ndërkombëtar i Turizmit 2020”, 3-4 Prill;
 7. Edicioni i 1-rë, “Grand Outlet Auto 2020”, 1-6 Maj;
 8. “Motivimi dhe Suksesi”, AGNA Group, 9 May 2020;
 9. “All Children Expo 2020”, 15-17 Maj;
 10. “Të Sigurt në Dy Rrota”, ACA May 2020;
 11. Edicioni i 4-t, “Beauty & Lifestyle 2020”, 27-29 Maj;

6 Mujori i Dytë

 1. Edicioni i 2-të, “Tirana Tech Open 2020”, 30 Shtator-2 Tetor;
 2. Edicioni i 4-t, “Panairi dhe Forumi i Energjisë 2020”, 8-9 Tetor;
 3. Edicioni i 1-rë, “ITALY for Horeca 2020”, 15-18 Tetor;
 4. Edicioni i 7-të, “Konferenca dhe Panairi Ballkanik Uji dhe Natyra 2020”, 4-6 Nëntor;
 5. “Rruga drejt Suksesit”, AGNA Group, 13-15 Nëntor 2020;
 6. Edicioni i 3-të, “Textile & Leather Expo & Conference 2020”, 19-20 Nëntor;

Kalendari i Eventeve 2019

Të nderuar kolegë dhe bashkëpunëtorë,
Kemi kënaqësinë t’ju njoftojmë mbi përditësimin e Kalendarit të Eventeve 2019 në Expocity Albania:

 1. Edicioni i 2të, “Samiti i Diasporës”, në datën 1 Mars 2019;
 2. Edicioni 2të, ”Panairi & Forumi i Agrobiznesit dhe Agroteknikës 2019”, në datat 15-16 Mars 2019;
 3. Edicioni 4të, “Tekno Hotel Expo 2019”, në datat 21-23 Mars 2019;
 4. Edicioni 3të, ”Panairi Ndërkombëtar i Turizmit Tirana 2019”, në datat 5-6 Prill 2019;
 5. Edicioni 4të, “Festivali i i Ushqimit & Pijeve 2019”, në datat 10-12 Maj 2019;
 6. Edicioni i 9të,“Të sigurt Mbi Dy rrota”, 18 Maj 2019, organizuar nga ACA;
 7. “Motivimi & Suksesi nga Vasil Naçi”, 25 Maj 2019, organizuar nga Agna Group;
 8. Edicioni 4të, “Olimpiada e Aftësive Profesionale” (TBD);
 9. Edicioni 1rë, “Tirana Tech Open 2019”, në datat 25-27 Shtator 2019;
 10. Edicioni 3të, “Panairi dhe Forumi i Energjisë 2019”, në datat 4-5 Tetor 2019;
 11. Edicioni 4rt, “Auto Sallon Tirana 2019”, në datat 10-13 Tetor 2019;
 12. Edicioni 2të, ”Panairi i Ndërtimit, Arkitekturës dhe Planifikimit Urban 2019”, në datat 25-27 Tetor 2019;
 13. Edicioni 2të, “Panairi i Tekstileve & Lëkurës 2019”, në datat 1-2 Nëntor 2019;
 14. Edicioni 3të, “Weddings, Beauty & Lifestyle 2019”, në datat 22-24 Nëntor 2019;
 15. Edicioni 2të, “Safety & Security Expo 2019”, në datat 13-14 Dhjetor, 2019.

Për më tepër informacion ju lutem kontaktoni:
marketing@expocity.al
www.expocity.al

Me respekt,
Stafi i Expocity Albania

Gjithkush ka një rol për të luajtur- Panairi & Forumi Ndërkombëtar i Agrobiznesit dhe Agroteknikës 2019

Nga Misela Patrioti

Nëse kthehemi disa dekada pas ose më lehtë akoma të pyesim gjyshërit tanë, me siguri do t’ju tregojnë mbi vështirësitë e shumta që kishin fermerët e çdo aktorë tjetër i këtij sektori për të punuar. Ajo çfarë duam të themi me këtë shkrim dhe koncepti kryesor i panairit është që Shqipëria ka vuajtur dhe vuan mungesën e zhvillimit teknologjik, faktin që ne nuk kemi ecur dhe nuk ecim me hapin e kohës në këtë drejtim. Për rrjedhojë, produket tona nuk kanë cilësinë e dëshiruar dhe eksportohen me çmim shumë të lirë.
Sot e gjithë kjo ka mbetur pas, çdokush ka mundësinë të përzgjedhë produktin që kërkon dhe në sasinë e dëshiruar. Vetë jeta e fermerëve është bërë më e lehtë.

Çfarë është Agroteknologjia?

Agroteknologjia është teknologjia e agrokulturës, ajo përqendrohet në proçeset teknologjike të përdorura në agrokulturë, për të krijuar një kuptim se si proceset, pajisjet dhe strukturat përdoren nga njerëzit, për tokën, bimët, kafshët dhe produktet e tyre, për të mbështetur dhe për të promovuar kultura ekonomike, estetike dhe vlera të shëndetshme.

Kjo është shfaqur si një sfidë e madhe dhe ka nevojë për ndërhyrje më të mëdha shkencore se kurrë më parë për të shkaktuar elasticitetin e dëshiruar në ngritjen e kulturave dhe për të mbajtur udhëtimin e pandërprerë të përparimit bujqësor, i cili duhet të ushqejë miliarda njerëz.

Gjithkush ka një rol për të luajtur

Gjithkush ka nevojë për tu ushqyer, kështu që duhet të minimizohet humbja e ushqimit.Vendet, kompanitë dhe konsumatorët mund të bëjnë një ndryshim. Rrethuar me bollëk, sfida është që konsumatorët të kujdesen.
Është një sfidë e madhe, por ndryshe nga sfidat e tjera, të gjithë mund të luajnë një rol në zgjidhjen. Me aplikimin e teknologjive të përparuara në botën tonë bujqësore, ka një gamë të gjerë mënyrash që mund të ndihmojnë në rritjen e standardeve bujqësore.

Gërshetimi i teknologjisë me agrokulturën

Përdorimi i teknologjisë po rritet dita ditës, të gjithë ne varemi nga teknologjia dhe përdorimi teknologjive të ndryshme për të kryer detyra specifike në jetën tonë. Ajo është duke u zbatuar në pothuajse çdo aspekt të jetës sonë dhe funksionit të biznesit. Pra, duke e përqafuar atë dhe duke mësuar se si të përdorim teknologjinë në çdo gjë që bëjmë është shumë e rëndësishme dhe e rekomanduar. Ndërsa bota vazhdon të zhvillohet, teknologjia do të ndryshojë, ajo që punon sot nuk mund të funksionojë nesër. Pra, është më mirë të qëndroni të azhornuar me teknologjitë e reja të reja dhe të mësoni se si t’i përqafoni dhe t’i përdorni ato në jetën tuaj të përditshme.
Kushdo që është i interesuar për të eksploruar informacione të rëndësishme mbi sektorin bujqësor, dhe që synon të ndërmarrë një hap drejt përmirësimit të jetës së komunitetit/ biznesit, e ftojmë të marrë pjesë në Panairin & Forumin Ndërkombëtar të Agrobiznesit dhe Agroteknikës 2019.

Nis udhëtimin tënd- Panairi Ndërkombëtar i Turizmit Tirana 2019

Nga Misela Patrioti

Vetë jeta është një udhëtim, ndaj shpirti duhet të jetë një turist, edhe nëse është vetëm një herë në një kohë, duhet të njoh vlerën e njerëzve, pasi ai është një ndryshim që vazhdon, i thellë dhe i përhershëm në idetë e jetës. Ndoshta në udhëtim do të takosh shumë virtyte nga njerëz kalimtarë, por ndoshta do të takosh dhe veten, e më beso para pasqyrës nuk do të ndihesh më njësoj. Destinacioni drejt një vendi që t’i ëndërron të shkosh, nuk është një udhëtim, por një mënyre e re për të parë botën. Udhëtimi ripërtërin harmoninë e zbehur mes njeriut dhe fuqisë së universit.

Rëndësia e turizmit

Turizmi është bërë një sektor i rëndësishëm që ka një ndikim në zhvillimin e ekonomisë së vendit. Përfitimet kryesore të turizmit janë krijimi i të ardhurave dhe krijimi i vendeve të punës. Për shumë rajone dhe vende është burimi më i rëndësishëm i mirëqenies. Aftësia e ekonomisë kombëtare për të përfituar nga turizmi varet nga disponueshmëria e investimeve për të zhvilluar infrastrukturën e nevojshme dhe aftësinë e saj për të plotësuar nevojat e turistëve. Shqipëria ka një potencial turistik për zhvillimin e turizmit bregdetar dhe formave të tjera alternative të turizmit.

Ndikimi në trashëgimin kulturore

Turizmi gjithashtu lejon që pasuria të injektohet në një komunitet në mënyra të ndryshme.
Përveç të ardhurave, ka edhe avantazhe fantastike kulturore për turizmin. Mund të jetë një burim krenarie për komunitetet lokale dhe u lejon atyre të shohin historinë e tyre dhe trashëgiminë kulturore dhe të zhvillojnë identitetin e tyre të komunitetit. Kjo i ndihmon banorët vendas të mbajnë traditat dhe kulturën e tyre, duke e treguar atë për të gjithë vizitorët. Ky avantazh i turizmit është ajo që ka ruajtur shumë vende të trashëgimisë lokale nga shkatërrimi, përveç që t’u japë turistëve një pasqyrë të mrekullueshme në mënyrat e jetës lokale.

Sjellja e turistëve në një komunitet i jep jetë të re dhe krijon mundësi për sipërmarrësit që të krijojnë shërbime dhe produkte të reja ose objekte që nuk do të ishin të qëndrueshme vetëm në bazë të popullatës lokale të banorëve. Turistët janë të gjithë klientët potencialë dhe me qasjen e duhur mund të vihet në shënjestër në një strategji biznesi që lejon sukses.

Turizmi ju bën një njeri më të mirë

Më shumë sociale – Ju mësoni të bëni miq, të krijoni marrëdhënie edhe me njerëz të kulturave të ndryshme.

Ju përmirëson komunikimin – Udhëtimi jo vetëm që ju bën të ndiheni mirë duke biseduar me të huajt, por ju bën edhe komunikues më të mirë. Pas bisedës me njerëzit gjatë gjithë kohës, të njëjtat pyetje bëhen të mërzitshme. Ndaj njerëz të rinj, ide të reja, do ju motivojnë të bisedoni më gjatë.

Më shumë besim – Ti e ke udhëtuar botën. Me pak fjalë, keni bërë gjëra të mrekullueshme. Si mund të mos jeni të sigurt për aftësitë tuaja? Pasi të keni arritur kaq shumë, do të ndiheni shumë më të sigurt për të arritur atë që keni vendosur në mendjen tuaj.

Më shumë praktik – Ju keni humbur fluturime, keni hypur në autobusë të ngadaltë, kthesa të gabuara, vonesa, ushqim të pashëndetshëm rrugor, dhe shumë më tepër. Pra, ju keni mësuar se si t’i përshtatni planet tuaja nga ndryshimet e situatave. Jeta ju hedh në vështirësi, por ju ia dilni mbanë.

Më shumë aventurier – Kur bëheni të sigurt në aftësinë tuaj për të bërë ndonjë gjë, bëni gjithçka. Cili është qëllimi i jetës nëse nuk del nga zona juaj e rehatisë?!

Siguron paqen e mendjes- Ne të gjithë kemi stres dhe tension në jetën tonë. Udhëtimi na detyron të shkëputemi përkohësisht nga rutina jonë normale, duke na ndihmuar të vlerësojmë njerëzit dhe gjërat që kemi përreth. Si ajo thënia e famshme “Nuk e dimë kurrë vlerën e asaj që kemi derisa ta humbasim”.

Ndihmon që të merrni mendime origjinale dhe kreative- Besohet se nëse dikush del jashtë zonës së rehatisë, mendja bëhet më krijuese. Për të zhvilluar lidhje të reja nervore që shkaktojnë mendime origjinale dhe krijuese, duhet të eksploroni vende të reja dhe të dilni nga rutina juaj e përditshme.

Përmirëson tolerancën tuaj për pasiguri- Gjatë udhëtimit, do të gjeni veten të mbërthyer në situata ku gjërat nuk shkojnë gjithmonë ashtu siç është planifikuar. Situata të tilla do t’ju ndihmojnë të mësoni të përballoni pasiguritë në jetë.

Ngritja e besimit tuaj- Të jesh në një vend ku nuk njeh njeri do të të ndihmojë për të fituar besimin dhe mprehtësinë e mendjes. Ju do të zhvilloni aftësinë për të përballuar pengesat, të cilat do t’ju bëjnë një person të sigurt.

Ju jep një asimim të dytë- Takimi me njerëz të ndryshëm nga kultura dhe shoqëri të gjera siguron një arsimim që është e pamundur të futet në një shkollë, kolegj ose universitet tradicional. Nuk ka zëvendësim për shkollimin në “bankat e realitet”.

Krijon kujtime- Nëse udhëtoni me miqtë dhe anëtarët e familjes, udhëtimi ju ndihmon të krijoni lidhje më të forta dhe të bëni kujtime. Gjithashtu mund të ruani kujtimet e një jete duke krijuar albume me fotografi ose duke i publikuar ato në mediat sociale.

Ndihmon të argëtohesh- Pa marrë parasysh moshën tuaj, ekziston gjithmonë një kohë kur fëmija brenda jush dëshiron të ketë pak argëtim. Kur udhëtoni, çliroheni nga normat dhe komplekset dhe shijoni realisht atë që bëni.

Ndihmon që të njiheni me veten- Ndërsa udhëtoni, mund të gjeni veten të mbërthyer në situata që zakonisht nuk do të përjetoni në jetën tuaj të përditshme. Kjo mund t’ju ndihmojë të kuptoni veten dhe si reagoni ndaj rrethanave të tilla, duke ju përgatitur për situata të ngjashme.

Pra, udhëtimi dhe gjithçka që ai përfshin mbetet një ogur i mirë në jetën e secilit prej nesh, duke ndihmuar që nga jetesa e një individi, bizneset e deri në kulturën e një vendi. Të gjitha këto do të ndërthuren në Expocity Albania, gjatë Panairit Ndërkombëtar të Turizmit Tirana 2019, ku aktorët më të rëndësishëm të këtij sektori do t’ju tregojnë konkretisht rëndësinë e tij, e sesi secili prej nesh do të ndjejë përgjegjësinë dhe përfitimet që kemi ndaj tij.

Cilat janë burimet më të rëndësishme për marrjen e informacionit nga bizneset?

Një studim i fundit i kryer nga CEIR zbulon se profesionistët e bizneseve vlerësojnë më shumë takimet ballë për ballë dhe marrëdhëniet ekzistuese si burim informacioni për bizneset e tyre dhe përsa i përket vendimarrjeve të tyre për blerje të ndryshme…

Prezantimet tregtare (panairet) janë burimi më i rëndësishëm për marrjen e informacionit dhe të vendimeve blerëse, sipas një sondazhi të ri nga Qendra për Kërkime e Industrisë Ekspozuese (CEIR) në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Raporti gjithashtu thekson se ndërveprimi me të tjerët dhe marrëdhëniet ekzistuese, janë ndër burimet më të besueshme të informacionit.

CEIR publikoi publikoi më 31 korrik një pjesë të raportit të tij kërkimor, ROI Playbook. Raporti hulumtoi shumëllojshmërinë e burimeve që profesionistët e biznesit që marrin pjesë në takime B-to-B mbështeten për të marrë sa më shumë informacionin që u nevojitet për bizneset e tyre. Pjesëmarrësit i renditën ato burime nga ato më me vlerë, tek ato më pak të vlefshme.

Pjesëmarrësit renditën dy kategori, prezantimet B-to-B dhe komunikimet me shitësit dhe furnizuesit, ku e para ishte burimi kryesor, në 57 për qind, ndërsa komunikimet me shitësit dhe furnizuesit morën 41 për qind.

“Përsa i përket pjesëmarrësve që marrin pjesë në ekspozita/prezantime dhe asaj që ata përpiqen të përfitojnë prej tyre, nuk është se ka ndonjë ndryshim shumë të madh me të kalurën, tha CEO-ja e CEIR, Cathy Breden. Ata marrin pjesë në këto prezantime (panaire) për të blerë dhe për të mësuar, për të parë produkte, teknologji dhe trende të reja, vazhdoi ajo më tej.

Rezultatet e raportit theksojnë rëndësinë e madhe të takimeve ballë për ballë për profesionistët e biznesit. Takimet ballë për ballë me kolegë të tjerë, apo të parit më nga afër e produkteve të reja, i ndihmon ata të përcaktojnë dhe të vlerësojnë më mirë se cilat janë ato informacione që atyre do t’u vlejnë për biznesin e tyre.

Besimi rritet dhe bëhet më i madh kur e takon dikë personalisht dho jo virtualisht, tha Znj. Breden. Një nga rezultatet e para të këtij raporti dhe që i bën këto prezantime (panaire) unike është fakti i të takuarit ballë për ballë të personit që fshihet pas krijimit të një produkti të caktuar.

Aspekte të tjera që i veçojnë takimet B-to-B si një burim me vlerë janë diversiteti i ekspozuesve në një vend të vetëm dhe aksesi në kohë reale për furnizuesit, citohet më tej në raport. Së bashku me prezantimet (panairet), burimet e tjera që kërkojnë profesionistët e biznesit janë komunikimet me shitësit dhe furnizuesit, duke vijuar më tej me komunikimet me rrjetin e kolegëve të tyre.

“Rezultatet vetëm sa riafirmojnë përsëri nevojën për krijimin e eventeve të tilla, në të cilat njerëzit ndërveprojnë me njëri-tjetrin. Në ditët e sotme, besimi tek kompanitë dhe tek qeveritë tona është në një nivel shumë të ulët dhe një nga mënyrat për të ndërtuar marrëdhënie të mbështetura në besim është duke ndjekur prezantimet (panairet) tregtare”, shprehet Znj. Breden.

Studimi përmbante përgjigje nga më shumë se 3.700 persona të zgjedhur nga listat e pjesëmarrësve nga një kampion i rastësishëm i 21 ekspozitave B-to-B që mbulonin të gjithë sektorët e industrisë. Në raportet e ardhshme, CEIR do të fillojë të analizojë rezultatet sipas sektorëve dhe demografisë, tha Znj. Breden.

Burimi: http://www.monitor.al/cilat-jane-burimet-te-rendesishme-per-marrjen-e-informacionit-nga-bizneset/; CEIR.